Preview Mode Links will not work in preview mode

Dec 16, 2022

I årets sista avsnitt diskuteras inflation och SEB:s julbordsindex. Américo Fernández, Susanne Eliasson och makroekonom Marcus Widén djupdyker i vad som är dyrast (och billigast) på julbordet, hur länge hushållen får leva med urgröpta plånböcker och hur du kan tänka för att kunna spara trots de...


Dec 2, 2022

Américo Fernández och Susanne Eliasson gör ett bokslut över det ekonomiska läget 2022 och blickar fram mot 2023. De diksuterar bland annat räntan, hur de ser på utvecklingen för bostadspriserna och var inflationen tar vägen. 

Här kan du läsa fler aktuella analyser av den ekonomiska utvecklingen:...


Nov 11, 2022

I dagens avsnitt får du lära dig om räntefonder av SEB:s investeringsstrateg Johan Hagbarth. Vad är en räntefond? Vilka olika typer finns? Och hur påverkas de av dagens ekonomiska klimat? 

Är du nyfiken på mer om att handla med fonder? Läs vår guide om fondsparande: Vad är en fond? | SEB

Och kom ihåg. Att...


Oct 28, 2022

Rapportperioden är i full gång, vilket ger oss anledning att prata om läget på börsen. Idag tar Américo Fernández hjälp av Stefan Cederberg, aktiestrateg på SEB, för att prata hur bolagen i olika branscher presterar, de viktigaste trenderna och framtidsutsikterna på börsen det kommande halvåret. 

Och kom...


Oct 14, 2022

”Så fungerar det” är Pengarna & Livets nya snabbskola. Vi låter experter förklara begrepp och fenomen inom investeringar och privatekonomi – på bara några minuter. Den här veckan guidar Amie Berglund, Privatekonomisk analytiker, dig till hur pensionssystemet fungerar, de fyra viktigaste faktorerna som...